Waarom zijn energiebesparende lampen een goede oplossing om duurzamer te ondernemen?

Energiebesparende lampen nemen snel de plaats in van de lichtaansluitingen van de wereld. Of het nu gaat om een persoonlijke keuze of om een overheidsstimulans, deze energiezuinige gloeilampen zullen binnenkort een groot deel van onze verlichting leveren. Er zijn verschillende manieren om energie te besparen, waaronder compacte fluorescentielampen en ook het gebruik van zonne-energie. Een andere manier is LED, wat staat voor lichtgevende diodes.

Het gebruik van LED-energiebesparende lampen is een goede optie omdat ze duurzaam en efficiƫnt zijn en een lange levensduur hebben. Op dit moment kun je nog veel meer doen om mee te helpen aan een duurzamere wereld. Zo kun je bijvoorbeeld kijken hoe energieleveranciers er voor zorgen om de wereld beter te maken.

Er worden tegenwoordig alleen nog maar LED lampen gebruikt om energie te besparen

De eerste gloeilampen waren zeer kwetsbaar en barstten soms tijdens het gebruik. Door de jaren heen werd het glas wat sterker, maar het was nog steeds breekbaar. LED spaarlampen zijn duurzamer omdat ze gemaakt zijn van kunststof en geen fragiel glas en gloeidraden gebruiken. En omdat ze stevig zijn, zijn ze bestand tegen stoten en extreme bewegingen. Door deze inherente stevigheid kunnen ze worden gebruikt in armaturen die een traditionele gloeilamp niet kan verdragen. Voorbeelden hiervan zijn instrumentenpanelen en in elektronische apparatuur, die vaak worden verstrikt, maar waarvan de kleine onderdelen moeilijk en duur te repareren zijn.

LED lampen zijn superzuinig, daardoor ben je duurzaam aan het meehelpen aan een betere samenleving

Een tweede reden om over te schakelen op LED’s is omdat ze voor een zeer efficiĆ«nte verlichting zorgen. LED-lampen worden vaak samengeklonterd en LED-clusters hebben maar liefst 180 lampen. In combinatie met diffusorlenzen kunnen ze een bredere lichtbundel produceren. Studies tonen aan dat LED spaarlampen een tiende van de kracht van een gewone gloeilamp gebruiken. Je zou negen LED-lampen kunnen aansteken met dezelfde hoeveelheid stroom die nodig is om een traditionele gloeilamp te verlichten.