Waarom is het zo belangrijk dat je de juist kleding in de wasmachine gooit, je kunt namelijk niet alles wassen!

Het lijkt misschien alsof de was doen het makkelijkst te doen is. Maar er is een goede manier om uw wasmachine te gebruiken. Hier zijn de stappen die u nodig heeft om te leren hoe u uw wasmachine moet gebruiken. U moet echt de kleding sorteren. Sorry.

Waarom moet je bepaalde kleding niet wassen met een wasmachine

Witte en gebleekte artikelen: Kleding die wit is, of ondergoed, kan gebleekt worden. Maar je wilt je donkere jeans of je favoriete blauwe trui niet bleken. Kleding die massief wit is, of gebleekt kan worden, moet in één mandje worden gedaan.

  • Donkers: Vervolgens wil je je donkere kleuren eruit trekken. Deze donkere kleuren kunnen op andere kleding bloeden, waardoor je witte en lichte kleuren groezelig, dof en grijs worden. Om al je kleren op hun best te houden, plaats je donkerste gekleurde kleren in een andere mand.
  • Kleuren: Dit zijn de kleren die niet donker van kleur zijn, maar ook niet gebleekt kunnen worden. Deze lijst zou geel en pastelkleuren bevatten. Het zijn de lichtgekleurde kledingstukken die dof kunnen worden gemaakt door ze met donkere kleuren te wassen, maar die je niet wilt laten bleken.
  • Handdoeken, spijkerbroeken en rokken: Sommige mensen kiezen er ook voor om handdoeken en denimkleding apart te wassen vanwege hun zwaardere gewicht. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de zwaardere voorwerpen schade toebrengen aan delicatere voorwerpen in het wasprogramma. Als u veel rode kleding in uw kledingkast heeft, kunt u deze ook in een speciale lading wassen.

Laden van de wasmachine

Een veelgemaakte fout van veel mensen is het overbelasten van de machine. Dit kan er echter toe leiden dat uw kleding minder schoon wordt. Belangrijker nog, de machine kan daadwerkelijk beschadigd raken door overbelasting. Om de levensduur van uw machine te verlengen en uw kleding echt schoon te krijgen, moet u de kledingstukken losjes laden, zodat er voldoende ruimte is om ze te schudden en af te spoelen. Stop nooit voorwerpen in een machine die al vol is.