De opkomst van crypto -financiering

Ondanks hun gebrek aan toezicht op het regelgeving, genereren crypto-assets speculatie. Bij afwezigheid van controles exploiteren deze activa mazen in het huidige financiële systeem.

Sommige landen hebben het gebruik van cryptoassets verboden. Deze omvatten Marokko, Indonesië, Egypte, Bangladesh en Algerije. Anderen, zoals de VS, Canada, Argentinië, Spanje en Turkije hebben de markt geliberaliseerd.

Sommige speculanten houden echter van cryptocurrencies vanwege hun hoge waarde en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen door uit te zetten welke crypto koop je waar?. Hierdoor kunnen houders hun participaties laten groeien zonder meer van hetzelfde actief te kopen.

Sommige mensen beweren dat het gebruik van crypto-assets kan helpen om het financiële systeem uit te breiden naar de armen, de niet-gestrikte en mensen die geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten. Dit komt omdat crypto-assets kunnen worden verhandeld in een peer-to-peer-systeem. Dit kan het gemakkelijker maken om deze leners leningen te verstrekken.

Het gebruik van cryptocurrencies groeit snel. Veel mensen in Latijns -Amerika hebben stableCoins gebruikt om hun spaargeld te beschermen. Dit komt omdat een stablecoins -waarde binnen enkele cent van een dollar ligt. Dit is ideaal voor retailbeleggers.

Enkele voordelen van het gebruik van een gedecentraliseerd financiële platform zijn de flexibiliteit en onafhankelijkheid van ontwikkelaars. Het is ook een door de gemeenschap overgestelde systeem, waardoor gebruikers beslissingen kunnen nemen en zelf actie kunnen ondernemen.

Deze platforms zijn een direct alternatief voor het ondoorzichtige en zwaar gereguleerde financiële systeem uit het verleden. Gebruikers kunnen geld lenen van deze systemen zonder kredietcontroles, geen privé -informatie en geen centrale bank. Sommige van deze producten bieden ook hogere rentetarieven dan wat banken worden aangeboden.